Een introductie van Korean Skincare

Koreaanse huidverzorging is in opkomst, maar tegelijkertijd hebben ze de schoonheidsindustrie al helemaal om hun vinger gebonden. Voor liefhebbers van huidverzorging steekt deze manier van skincare er met kop en schouders bovenuit. Als gebruiker word je betoverd door de unieke verpakkingen en opmerkelijke resultaten. K-Beauty, de andere naam voor Koreaanse huidverzorging, staat namelijk bekend om de nadruk op zorgvuldige verzorging met zachte en effectieve ingrediënten. Maar wat onderscheidt Koreaanse huidverzorging nou van de merken die we ‘gewend’ zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht en zullen je uitleggen hoe het zich heeft ontwikkeld tot een echte game changer!

Nadruk op het microbioom van de huid

De populariteit van Koreaanse huidverzorging is te danken aan het brede scala aan krachtige doch zachte ingrediënten. Deze ingrediënten zijn namelijk zo samengesteld dat ze niet alleen het huidoppervlak aanpakken, maar ook de lagen eronder. Het verzorgen van de micro-omgeving van je huid is belangrijk om verschillende huidproblemen tot in de kern aan te pakken. Koreaanse huidverzorging richt zich op het creëren van producten met probiotica. Deze ingrediënten helpen om het herstellend vermogen van de huid te vergroten en te behouden. Op die manier kan je huid er jeugdiger en gezonder uit gaan zien.

Een overvloed aan zachte maar effectieve formules

Koreaanse huidverzorging richt zich, zoals eerder al benoemd, op zachte maar krachtige ingrediënten. De beautyindustrie is altijd op zoek naar nieuwe formules om je huidproblemen aan te pakken. Dus terwijl de industrie hier (in het Westen) hyaluronzuur gebruikt, is K-beauty al bezig met onderzoek naar andere opties, zoals polyglutaminezuur. Van dit zuur is het al bewezen dat het vijf keer zo hydraterend is. Omdat er zo’n brede markt van verschillende ingrediënten en formules is, zijn er producten voor elk huidprobleem dat je je maar kan bedenken. Het zal je dan ook niet verbazen dat K-Beauty een mega uitgebreid assortiment aan producten heeft. Little Wonderland laat zien hoe groot dit scala aan skincare is. En door al deze opties, kan je zo een geheel eigen routine samenstellen zoals een 7 of zelfs 10-stappen huidverzorgingsroutine. En wie dit serieus wil doen, zal er zowel ’s ochtends als ’s avonds tijd voor moeten maken.

Veel aandacht voor hydratatie

Een van de meest opvallende dingen van Koreaanse schoonheid is hoeveel van de producten zich richten op het diep hydrateren van de huid door het gebruik van vochtinbrengers, serums, lotions en gezichtsnevels. De nadruk op hydratatie kan bijvoorbeeld de acne gevoelige huid helpen door verstopte poriën te verkleinen en bij te dragen aan een stralende glans doordat de dode huidcellen aan de oppervlakte worden weggevaagd.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

4 redenen om (meer) voor groeipapier te kiezen

Volgende Artikel

Auto poetsen? 3 tips!

Gerelateerde artikelen