Kiezen voor keramische vloertegels of click PVC?

Bij het inrichten of renoveren van onze woningen staan we vaak voor talloze keuzes. Een van de belangrijkste beslissingen is het selecteren van de juiste vloerbedekking. Keramische vloertegels en click PVC zijn twee populaire opties die zowel esthetische als functionele voordelen bieden. In deze blog zullen we beide vloermaterialen vergelijken om u te helpen de beste keuze te maken voor uw specifieke behoeften.

De veelzijdigheid van keramische vloertegels

Keramische vloertegels hebben een lange geschiedenis en zijn al eeuwenlang een favoriete keuze in huizen over de hele wereld. Ze worden gemaakt van klei die wordt gebakken op hoge temperaturen, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. Een van de belangrijkste voordelen van keramische tegels is hun veelzijdigheid in ontwerp en stijl. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en patronen, waardoor ze zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan vrijwel elk interieur.

Voordelen van keramische vloertegels

 • Duurzaamheid: Keramische tegels zijn zeer sterk en bestand tegen krassen, vlekken en vocht. Dit maakt ze ideaal voor drukke huishoudens en ruimtes met veel verkeer.
 • Onderhoudsgemak: Het schoonmaken van keramische tegels is eenvoudig. Regelmatig vegen en incidenteel dweilen is meestal voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien.
 • Hittebestendig: Keramische tegels zijn bestand tegen hoge temperaturen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor keukens en andere ruimtes waar warmtebronnen aanwezig zijn.
 • Milieuvriendelijk: Keramische tegels zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn niet giftig. Ze dragen bij aan een gezonder binnenklimaat en zijn vaak recyclebaar.

Het gemak en de veelzijdigheid van click PVC

Click PVC vloeren zijn relatief nieuw in vergelijking met keramische tegels, maar ze hebben snel aan populariteit gewonnen vanwege hun eigentijdse uitstraling en gebruiksgemak. Click PVC bestaat uit verschillende lagen, waaronder een duurzame PVC-toplaag met een fotografische print die het realistische uiterlijk van hout, steen of andere materialen imiteert.

Voordelen van click PVC:

 • Eenvoudige installatie: Het ‘click’ systeem maakt het leggen van PVC-vloeren een eenvoudige taak. Ze kunnen zwevend worden gelegd zonder lijm, wat ze ideaal maakt voor doe-het-zelf-projecten.
 • Geluidsabsorberend: PVC-vloeren zijn geluidsarm en verminderen loopgeluiden, wat vooral belangrijk is in appartementen of bovenverdiepingen.
 • Comfortabel onder de voeten: In vergelijking met keramische tegels voelen PVC-vloeren warmer en zachter aan, waardoor ze comfortabeler zijn om op te lopen.
 • Waterbestendig: De meeste PVC-vloeren zijn waterdicht, waardoor ze ideaal zijn voor badkamers en keukens.

Het maken van de juiste keuze

Bij het kiezen tussen keramische vloertegels en click PVC zijn er een paar overwegingen die u moet maken;

 • Budget: Keramische tegels hebben doorgaans een hogere initiële kostprijs dan click PVC. Als u op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, kan PVC een betere keuze zijn.
 • Stijl en esthetiek: Beide vloermaterialen bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, maar de keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van de ruimte.
 • Duurzaamheid: Als u op zoek bent naar een vloer die jarenlang meegaat en bestand is tegen intensief gebruik, zijn keramische tegels een veilige keuze. Echter, PVC-vloeren zijn ook duurzaam en kunnen goed presteren in veel huishoudelijke situaties.
 • Installatie: Als u de vloer zelf wilt leggen, kan click PVC een aantrekkelijkere optie zijn vanwege het eenvoudige klikmechanisme. Keramische tegels vereisen vaak professionele installatie vanwege de benodigde tegellijm en voegwerk.
Total
0
Shares
Vorige Artikel

Hoe maak je je badkamer tijdloos én eigen?

Volgende Artikel

Wat kost een goede game laptop?

Gerelateerde artikelen