De wonderen van Reiki en AromaTouch-massages

reiki behandeling

Heb je ooit gehoord van Reiki en AromaTouch-massages? Misschien heb je deze termen voorbij zien komen in wellnesscentra of op de menu’s van spa’s. Maar wat betekenen ze precies? En wat voor wonderen kunnen ze doen voor je gezondheid en welzijn? 

Ben je opzoek naar jezelf en wil je innerlijke rust?

Reiki en AromaTouch zouden een goede oplossing voor je kunnen zijn. Het is geen geheim dat holistische geneesmethodes voor sommige mensen dé uitkomst zijn. Deze oplossingen hebben overeenkomsten en verschillen. We leggen je graag uit hoe jij met je lichaam voordeel kan doen door een van deze methoden te proberen.

Wat is Reiki en wat zijn haar voordelen?

Reiki komt van het Japanse woord 霊気 ‘reiki’, wat wij hebben vertaald naar ‘universele levensenergie. Het is een genezingspraktijk die in de late 19e eeuw in Japan is ontwikkeld. Een reiki behandeling wordt geprezen voor het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het ondersteunen van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Het kan helpen om fysieke en emotionele blokkades op te lossen die je welzijn kunnen belemmeren.

Wat is AromaTouch?

AromaTouch is een klinische aanpak met essentiële oliën. Het werd ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand expert in de integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën. Een AromaTouch massage kan helpen bij het verminderen van fysieke en emotionele stress, het versterken van het immuunsysteem, het verminderen van ontstekingsreacties en het bevorderen van de homeostase in het lichaam.

aromatouch massage essentiële oliën

Hoe Reiki en AromaTouch werken

Tijdens een Reiki-sessie legt de beoefenaar zijn of haar handen lichtjes op of boven specifieke punten op het lichaam van de cliënt, met de bedoeling de energiestroom te bevorderen en blokkades te verwijderen.

Bij een AromaTouch-behandeling worden acht specifieke essentiële oliën of olieblends in een specifieke volgorde op de rug en de voeten aangebracht. De oliën worden zachtjes in de huid gemasseerd met behulp van verschillende handtechnieken.

Verschillen tussen Reiki en AromaTouch

Reiki en AromaTouch zijn beide zeer krachtige therapeutische benaderingen, maar ze verschillen in hun methoden en principes.

Reiki is een vorm van energie genezing die afkomstig is uit Japan. In de kern gelooft Reiki in het concept van een ‘levensenergie’ die door ons allen stroomt. Deze energie, die ‘ki’ of ‘chi’ wordt genoemd, kan worden beïnvloed door de handen van een beoefenaar om blokkades op te heffen en de energiestroom in het lichaam te verbeteren. Reiki is een subtiele en diepgaande methode. 

Aan de andere kant is AromaTouch een techniek die essentiële oliën gebruikt om wellness te bevorderen. Het maakt gebruik van de genezende kracht van planten door essentiële oliën die speciaal zijn geëxtraheerd uit verschillende planten. Deze oliën worden direct op de huid aangebracht, waar ze door het lichaam worden opgenomen om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. AromaTouch is dus een meer fysieke benadering en vereist directe interactie tussen de beoefenaar en de cliënt.

reiki therapie

Overeenkomsten tussen Reiki en AromaTouch

Hoewel ze op veel manieren verschillen, delen Reiki en AromaTouch ook een aantal belangrijke overeenkomsten.

Ten eerste erkennen beide technieken de integriteit en de wijsheid van het lichaam. Ze werken met het lichaam, in plaats van ertegenin, en ze geloven allebei dat het lichaam een krachtig vermogen heeft tot zelfgenezing. Ze streven ernaar het lichaam te ondersteunen en te versterken, en zien gezondheid en welzijn als een kwestie van evenwicht en harmonie.

Zowel Reiki als AromaTouch is holistisch. Ze beschouwen de persoon als een geheel, en erkennen de diepe verbindingen tussen lichaam, geest en geest. Ze begrijpen dat gezondheid en welzijn afhangen van het evenwicht en de harmonie tussen deze verschillende aspecten van zichzelf.

De technieken van Reiki en AromaTouch zijn niet-invasief en hebben weinig tot geen bijwerkingen. Ze worden beschouwd als veilige praktijken die naast andere behandelingen kunnen worden gebruikt om het algehele welzijn te bevorderen.

Tenslotte zijn Reiki en AromaTouch beide methoden die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning en stressverlichting. Ze helpen het lichaam om over te schakelen naar de “rust-en-verteren” modus, wat essentieel is voor herstel en genezing.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Het Geheim van een Krachtige Motivatiebrief: De Sleutels tot Succes

Volgende Artikel

Hoe maak je je badkamer tijdloos én eigen?

Gerelateerde artikelen