5 Kledingtips voor mannen op speciale gelegenheden

Heb je een speciaal feest waar je binnenkort naar toe moet of weet je niet zo goed wat je moet dragen als outfit naar een gala op je werk? Niet elke man heeft gevoel bij het kiezen van de juiste outfit. Daarom kunnen enkele kleine tips al helpen om de perfecte outfit voor een bepaalde gelegenheid samen te stellen. Hieronder 5 kledingtips voor mannen op speciale gelegenheden.

1. Feesttype

Wat voor feest ga je bezoeken? Is het een bruiloft van vrienden of familieleden of een feestelijke borrel op kantoor? Naar een bruiloft met of zonder dresscode wordt vaak wel verwacht dat je een pak of pantalon met overhemd en blazer aan hebt. Je mag deze outfit wel combineren met sneakers in plaats van nette schoenen. Is het een informele gelegenheid met je werk? Dan is een pantalon met polo of overhemd een prima keuze. Ook nette polo’s kun je tegenwoordig eenvoudig combineren met een jeans voor een casual outfit naar kantoor.

2. Speciale dresscode

Geldt er een speciale dresscode voor een bruiloft of feest? Dan is het uiteraard zaak om je daar zo goed mogelijk aan te houden. Is het thema ‘Summer Chic’? Dan kun je bijvoorbeeld prima een Chino broek of pantalon dragen met sneakers, een gekleurd overhemd en een leuk jasje. Is het een formeel thema? Dan is een pak met of zonder stropdas een aanrader. Je kunt deze combineren met loafers of nette schoenen.

3. Verzorging

Zorg er ook voor dat het met de uiterlijke verzorging wel snor zit. Werk je gezichtshaar netjes bij, breng je haar netjes in model. Ook een lekkere gezichtscrème en vervolgens een goede aftershave of parfum maakt het geheel helemaal af. 

4. Comfortabel

Draag altijd een outfit die lekker zit. Als je je niet comfortabel voelt in een bepaalde outfit, zal dit duidelijk te zien zijn en zul je je de gehele avond niet volledig op je gemak voelen. Koop dus een outfit die lekker zit, mooi aansluit op je lichaamsvormen en er ook nog eens leuk uitziet, zodat je kunt genieten van de speciale gelegenheid waar je naartoe gaat.

5. Match met je vriend(in)

Ga je met je vriend of vriendin naar een bruiloft? Stem de kleuren dan op elkaar af, zodat te zien is dat jullie bij elkaar horen en de outfit op elkaar hebben afgestemd. Zorg dat er nuances in de outfit zitten die qua kleur met elkaar overeenkomen, zodat jullie ook qua kleding een match vormen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Ontdekken van de beste tickets voor jouw entertainment

Volgende Artikel

De toekomst van wonen: duurzaam, smart en zonder fratsen

Gerelateerde artikelen