Een mooie tuin met minimaal onderhoud: zo krijg je dat voor elkaar

Droom je van een gezellige tuin, maar heb je geen groene vingers? Het is mogelijk om een tuin te hebben die minimaal onderhoud vereist. De sleutel ligt in het goed inschatten van de mogelijkheden. Dit geeft je de beste voorwaarden voor het kiezen van de juiste planten, en het indelen van de tuin in verschillende zones. Er zijn geen tuinen die volledig onderhoudsvrij zijn, maar er zijn wel een aantal stappen die je kunt nemen bij het plannen van je tuin om deze zo onderhoudsvrij mogelijk te houden.

Creëer een praktische zithoek

Een zithoek waar je kunt eten of ontspannen is essentieel voor elke tuin. Idealiter zou het een verlengstuk van de woning moeten zijn, zowel architectonisch als functioneel. Creëer daarom een terras die harmonieert met de architectuur van het huis. Tegelijkertijd moet het gemakkelijk zijn om van huis naar terras te gaan, omdat je waarschijnlijk borden, bestek en andere spullen heen en weer zult sjouwen. Kies bij het inrichten van de zithoek voor praktisch tuinmeubilair. Vergeet niet om tuinmeubilair te kiezen van duurzame materialen, die bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Dan hoef je ze niet te verplaatsen als het regent, en als je ze in de winter niet afgedekt kunt opbergen, kun je ze in dekzeilen wikkelen maar wel op hun plek laten staan.

Kies voor kunstgras

Hoewel een gazon een klassieke keuze is voor een tuin, heeft het onderhoud nodig. Je moet een gazon regelmatig maaien, en ervoor zorgen dat het gezond en vol blijft. Zelfs als je een robotmaaier gebruikt, zul je er regelmatig werk aan hebben om het gras mooi te houden. In plaats van een gazon met natuurgras kun je daarom ook voor kunstgras gaan. Dankzij kunstgras bij kunstgrasparadijs.nl heb je een onderhoudsvrij gazon, met alle esthetische voordelen van gras. Voor een nette uitstraling kun je daarnaast steen of tegels aanleggen, of terrasplanken voor een rustieke uitstraling.

Zet de juiste planten op de juiste plek

Een onderhoudsvriendelijke tuin bereik je door de juiste planten op de juiste plek te hebben staan. Je moet planten kiezen die bestand zijn tegen het klimaat, goed gedijen in de grond en zich aanpassen aan de omstandigheden in de tuin. Heb je een zonnig perceel, of is er juist veel schaduw op de plek waar je bloembedden, bloempotten of kruiden wilt? Bepaal dit, en stem je keuzen voor planten daar op af. Dit heeft invloed op hoe goed planten en bloemen zullen gedijen. Tegelijkertijd is het welzijn van de bloemen, planten en kruiden een directe voorwaarde voor de hoeveelheid moeite die je ervoor moet doen: in een tuin waar ze goed gedijen, zullen planten een minimale inspanning vergen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Tips voor het inrichten van een tienerslaapkamer

Volgende Artikel

Glamping: daarom is het een upgrade voor je vakantiepark

Gerelateerde artikelen