Deze kledingitems moet je in je kast hebben voor een avondje uit

Een avondje uit met vriendinnen is het perfecte moment om alles uit de kast te halen (letterlijk, maar ook figuurlijk). Het is jouw kans om jezelf te laten stralen en plezier te hebben! Of je nu de dansvloer onveilig maakt of heerlijk gaat dineren in een chic restaurant, een goed doordachte outfit kan het verschil maken. Echter, het samenstellen van een goede outfit kan soms best lastig zijn, zeker met alle trends die komen en gaan. Gelukkig zijn er een aantal basis items die elke vrouw in haar kast moet hebben voor speciale gelegenheden. In dit artikel vertellen we je welke items echte must-haves zijn waardoor jij stijlvol en zelfverzekerd de avond door komt.

Simpeler kan het niet: stralen in een off shoulder top

Een off shoulder top is een veelzijdig en flatterend kledingstuk dat elke vrouw in haar kledingkast moet hebben. Hoewel het leuk kan zijn om gewoon een simpel wit of zwart T-shirt uit de kast te trekken voor je avondjes uit, kan het geen kwaad om een beetje te spelen met pasvormen en figuren. Het laat je vrouwelijk en verleidelijk voelen, zonder dat je te veel prijsgeeft. En wie wil dat nu niet? Haal dus sowieso een paar basiskleuren, zoals zwart, wit en bruin. Als je meer van een speelse look houdt, dan kun je het ook interessant maken door een exemplaar met een bloemen- of dierenprint. Draag het met strakke jeans en voilà: je hebt de perfecte look!

Minder is meer: de tijdloze korte zwarte jurk

Geen enkel kledingitem is zo iconisch en afwisselend als de kleine zwarte jurk, beter bekend als de ‘little black dress’. Dit kledingstuk is al decennialang een favoriet onder vrouwen wereldwijd. Elke week zie je wel een beroemdheid de straat op in dit item. En dat is misschien ook niet eens zo vreemd, want dit item is zo tijdloos en kun je met meerdere kledingstukken combineren. Bovendien kun je het dragen voor verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld een avondje uit. Een goed passende zwarte jurk kun je gemakkelijk combineren met opvallende accessoires, zoals een statement ketting, een stoer leren jasje, een kleurrijke tassen en torenhoge hakken. Investeer dus in een klassiek model dat je keer op keer kunt dragen en aanpassen aan de gelegenheid.

Strak, maar wel verleidelijk: de blazer 

Een stijlvolle blazer is een must-have dat elke outfit een verfijnde en gepolijste look geeft. En nee, dit item hoef je niet alleen te dragen naar werk. Dit simpele jasje kan over bijna alles worden gedragen, van een eenvoudig T-shirt en jeans outfit tot aan een chique jurk. Een goede, passende blazer kun je figuur zo goed complimenteren en het geeft je sowieso een zelfverzekerde uitstraling. Zorg er dus voor dat je minstens een paar basisstukken in de kleuren zwart en grijs in je kast hebt liggen, maar je kunt het ook speels houden door er eentje te kopen in een opvallende kleur of print. Een blazer houdt je ook nog eens warm tijdens de koudere avonden, dus dat is ook mooi meegenomen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Hoe Giethoorn de toeristische trekpleister werd

Volgende Artikel

Waarom de juiste motorkleding zo belangrijk is

Gerelateerde artikelen