4 leuke ideeën om deze zomer met je vrienden te doen

De zomer is in volle gang. Dit is de perfecte tijd om leuke dingen te doen met vrienden die je misschien al een tijd niet hebt gezien. Zoek je nog leuke activiteiten voor deze zomer? Hier zijn vier originele en gezellige ideeën voor jou en je vrienden.

Samen een workshop volgen

Het is altijd leuk om samen iets nieuws te leren. Een workshop is daarom een perfect uitje voor jou en je vrienden. Denk bijvoorbeeld aan een djembe workshop, waar jullie samen op Afrikaanse trommels leren spelen. Of wat dacht je van een kookworkshop? Samen een heerlijke maaltijd maken kan je meteen dat zomerse gevoel geven. Een andere leuke maar moeilijke activiteit is een pottenbak cursus, echt een aanrader. Het is niet alleen leerzaam, maar zorgt vast ook voor veel gelach.

Moordmysterie oplossen

Zin in spanning en mysterie? Dan is een moordmysterie perfect voor jou en je vrienden. Op verschillende plekken in Nederland kun je zo’n mysterie boeken. Jullie moeten samen een moord oplossen die wordt nagespeeld door acteurs, vaak in de stijl van Agatha Christie. Deze activiteit wordt vaak gecombineerd met een diner, wat het extra gezellig maakt. Spannend, leuk en gegarandeerd lachen!

Bezoek een botanische tuin

Als je denkt dat planten saai zijn, heb je waarschijnlijk nog nooit een botanische tuin bezocht. Nederland heeft een aantal super mooie botanische tuinen, vaak verbonden aan universiteiten, zoals in Amsterdam, Leiden en Delft. Hier vind je de mooiste en meest bijzondere planten uit de hele wereld. Kijk van tevoren even op de website van de tuin om te zien welke planten in bloei staan. Zo weet je zeker dat je die ene bijzondere plant in volle bloei kunt bewonderen.

Een klimactiviteit

Klimmen wordt steeds populairder, vooral in de grote steden, waar boulderen de nieuwste trend is. Het is niet alleen super leuk, maar het zet ook bijna al je spieren aan het werk, wat tegelijkertijd ook zorgt voor een goede workout. Ga met je vrienden naar een boulderhal of kies voor een traditionele klimmuur waarbij je elkaar moet zekeren. Wist je dat Nederland ook klimbossen heeft met avontuurlijke boomparcours? Deze zijn zeker niet alleen voor kinderen! De ‘zwarte’ routes zijn speciaal voor volwassenen en bieden soms een flinke uitdaging, zelfs voor de doorgewinterde klimmers. Een activiteit om dus zeker niet te onderschatten maar wel perfect voor een dagje uit, vooral als het weer meezit!

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De onwerkelijke ontwikkelingen van drones

Volgende Artikel

Snel en efficiënt facturen maken: zo doe je dat!

Gerelateerde artikelen